top of page

Hvorfor Guldlandet?

 

 

Midt på Lolland ligger Naturpark Maribosøerne på grænsen mellem GULDborgsund og LolLAND Kommune.

 

De skiftes til at have formandskabet i brugerrådet, der er et samarbejdsforum for lodsejere, private virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige myndigheder med interesse i Maribosøernes natur, turisme, friluftsliv, kulturmiljø og historie.

 

Til brugerrådets møde torsdag d. 26. marts 2015 havde Guldborgsund Kommune få dage før fremsendt orientering om, at VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN søger forslag til lokale, eksperimenterende partnerskabsprojekter, som kan vise vejen frem for landbrug og jordbrug, som både økonomiske, socialt og miljømæssigt er i balance.

 

Det førte til, at vi var nogle, der satte os sammen og skrev en vision om ”Guldlandet”, der giver positive forventninger om vores landsdel. Projektet vil vise nye former for samarbejde mellem natur- og landbrugsinteresser, der øger mulighederne for mere og bedre natur, rekreation, turisme og bosætning, og virker som udviklingslaboratorium for nye afgrøder.

 

Projektet er sendt ind som idé til fondene, men da #lollandfalsterlovestorm kom ind over os, syntes nogen af os, at vi ville begynde med at bidrage til stemningen med sangene fra 2011, som også handler om, hvor dejligt her er i Guldlandet på Lolland-Falster...

bottom of page